Kamelia d.o.o.

Transport
+387 (0) 32 699 430 +387 (0) 32 699 *** prikaži

Informacije o kompaniji

  • Broj uposlenih
    80
  • Pregleda
    1316
  • Kategorija poslovanja
  • Godina osnivanja
    2001

Informacije o kompaniji

Firma Kamelia doo osnovana je 2001 kao mala porodična firma. Smještena u iznajmljenom prostoru od 56m2 započinje svoje poslovne korake. Ideja o samom osnivanju rađa se u Hrvatskoj, gdje su članovi porodice Hodžić (otac i sin) bili uposleni u firmi koja se bavi proizvodnjom i distribucijom cvijeća. Na taj način stekli su dovoljno iskustva kako bi, vrativši se u svoju državu pokrenuli vlastiti biznis.

 

Postali smo jedna od prvih firmi u Bosni i Hercegovini, koje su u poslijeratnom periodu počele sa uvozom i distribucijom cvijeća i ukrasnog drveća. Nedugo nakon osnivanja firme porodica Hodžić se odlučuje za kupovinu prvog kamiona za vlastite potrebe, te se investira u u kupovinu zemljišta od 3050 m2 na kojem se gradi poslovni objekat.

Uvidjevši potrebe tržišta u pogledu transportnih usluga Kamelia doo dio svojih poslovnih aktivnosti proširuje na domaći i međunarodni transport. Investicije su išle u pravcu širenja voznog parka tako da danas posjedujemo 39 šlepera, četiri solo kamiona i dva kombi vozila koji zadovoljavaju najviše standarde o zaštiti okoliša. Održivi razvoj i zaštita okoliša u današnje su doba najvažnije teme u društvu, privredi te naravno i u transportu. Za nas u firmi Kamelia ove teme nisu samo moderne floskule, nego nešto što veoma ozbiljno shvatamo.
Danas nakon 19 godina uspješnog poslovanja sa zadovoljstvom možemo reći da smo jedna od vodećih firmi iz oblasti kojom se bavimo. Odgovoran pristup prema našim poslovnim partnerima prati razvoj preduzeća te je dio korporativne politike od samog osnivanja. Da rukovodstvo firme Kamelia ima viziju u pogledu širenja poslovanja dokazuje i odluka o kupovini parcele površine 40.000m2 na kojoj je 2020.godine finalizirana izgradnja poslovno –servisnog objekta površine 3500m2. Firma broji 64 zaposlene osobe, te se taj broj povećava iz godine u godinu.

Video

Fotografije kompanije